Costes Fashion

Hotspots in jouw Costes stad

By 4 May 2015 Hotspots

Van Amsterdam tot Groningen en Maastricht, ontdek in elke stad de beste hotspots. Wij nemen je deze zomer mee op een trip langs alle 20 Costes steden. We hebben de leukste food-, art- en cultuurtips speciaal voor jou op een rijtje gezet.

 

 

 

 

 

Utrecht

UTRECHT

Bij GYS eet je simpele, maar puur biologische gerechten in een hip, industrieel interieur. Pas een paar maanden open, maar Gys opent deze zomer al een tweede filiaal in Utrecht. Leuk detail: hier filmden wij voor onze campagne video. Een must go dus!

Kip is hip! En dus vind je bij Kloek aan het Vredenburg twee gerechten op de menu kaart: een hele kip, of een halve kip. Ook voor drankjes ben je hier aan het juiste adres: op de kaart vind je heerlijke Utrechtse biertjes en, jawel, gin tonics.

Voor de beste hamburgers in town moet je naar Pickles. Met een goed glas wijn erbij is het echt genieten geblazen. Heb je iets minder tijd, dan zijn de burgers van Meneer Smakers ook zeker een aanrader.

Koffietentjes zijn er overvloed in Utrecht. Onze favorieten zijn The Village, 30ml, Koffieleute, en Broei (net buiten de binnenstad). Allemaal leuk voor korte pitstop met een goede koffie.

Langs de Oude Gracht, de Zadelstraat en vind je allerlei leuke interieur winkeltjes. Strand West en It’s a present zijn zeker een bezoekje waard.

Voor unieke vintage items moet je naar het Kaufhaus. PUHA is een mooie concept store.

 

Maastricht

MAASTRICHT

Een oude brandweerkazerne omgebouwd tot creatieve hotspot. Bij de Brandweerkantine kan je lunchen of dineren, zittend op vintage meubilair (waarvan een deel ook nog eens te koop is). In de overige ruimtes vinden events plaats, van bio-markten tot tentoonstellingen.

Met de schitterende stadstuin en een hippe Oosterse keuken is Marres een echte hotspot in Maastricht. Mezzes to share, daar houden wij van.

Hello Coffeelovers! Dit dé koffieketen van het zuiden. Met meerdere locaties in Maastricht ideaal voor een coffee-to-go, maar in de boekhandel Dominakanenkerk zó bijzonder dat je zeker even moet blijven hangen.

Als je op de gezonde tour bent kan je bij sappenbar Wyck in de Rechtstraat terecht voor heerlijke, verse vitaminenboost. Dan is die lekkere hamburger die je bij Burgerlijk scoort ook een stuk minder erg!

De culinaire eyecatcher Witloof brengt je het beste van onze Zuiderburen. Een Vlaamse kaart met goed eten en natuurlijk heel veel Belgische bieren. Geroemd om zowel het interieur als de kaart, dat zegt genoeg.

Slapen in Maastricht doe je natuurlijk ook in stijl. In het Townhouse design hotel is het bijna zonde om je ogen dicht te doen.

 

Eindhoven

EINDHOVEN

The place to be in de lichtstad is Strijp-S. Dit is het creatief en cultureel hart van Eindhoven. In de voormalig fabriekspanden van Philips vind je nu culinaire hotspots als Het Ketelhuis, The Pastry Club, Radio Royaal en het Koffiehuisje. Urban Shopper is een verzameling van unieke concept stores en pop-up shops. Daarnaast vinden er regelmatig festivals plaats, waaronder één keer per maand de Feelgood market.

Eindhoven is een broedplaats voor designers en dus vind je er veel creatieve concepten. Zo heeft ontwerper Piet Hein Eek zijn eigen restaurant geopend waar je in een inspirerende omgeving kan genieten van een lekker diner.

Bij de Stadsbranderij drink je eerlijke koffie in een eeuwenoud pakhuis. Het Coffeelab in het oude VVV kantoor op het centraal station brengt eveneens een breed scala aan koffiesoorten.

In het centrum kan je terecht bij het industriële Usine of op het hippe terras van stadscafe de Vooruitgang.

Voor meer culture geschiedenis over het industriële Eindhoven kun je inspiratie opdoen in het Philips museum.

 

Den Haag

DENHAAG

Het Zeeheldenkwartier is een wijk vol leuke eettentjes en unieke winkels. Hier vind je aan de Piet Heinstraat bijvoorbeeld The Fine Store, vol puur en eerlijk design. Het Anna Palownaplein zit vol leuke terrassen. Bij Bite Me eet je heerlijke kleine hapjes to share.

Van vrijdag 29 t/m zondag 31 mei 2015 vindt het Festival Designkwartier plaats in het Zeeheldenkwartier.  In bestaande winkels, pop-upstores en musea duiken designliefhebbers in de wereld van slow design, lifestyle en interieur.

In de wijk rondom paleis Noordeinde kun je naast genieten in de paleistuinen ook heerlijk struinen langs leuke winkeltjes. Bij Lola bikes & Coffee kan je niet alleen terecht voor een hippe fiets, maar ook voor duurzame producten en goede koffie. Ook bij Hometown drink je goede koffie, in een vintage interieur met uitzicht op het Buitenhof.

Aan de Denneweg zijn veel leuke restaurants gevestigd. Dekxels serveert bijzondere smaaksensaties in kleine gerechten. In een zijstraat vind je het biologische restaurant Logisch. De beste burgers in town eet je bij Burgerz. Aan het Plein vind je sinds kort een filiaal van het beroemde cafe George. Een Franse brasserie in New York, maar dan dus in Den Haag. Heerlijk voor een ontbijtje, maar ook voor goede wijn en een lekkere hapje eten.

Iets buiten de binnenstad, op de Binckhorst, vindt je in het voormalige ketelhuis van de Caballerofabriek de gloednieuwe hotspot Mama Kelly. De fabriekshal is omgetoverd tot een sfeervol restaurant, waarin de industiële charme is behouden. De kaart is simpel, je kunt kiezen uit kip, kreeft of steaks en vis van de 2 meter lange houtskoolgril.

Bij mooi weer is het Zwarte pad in Scheveningen echt the place to be. Geniet overdag in een loungeset bij een van de vele leuke strandtenten, zoals De Karavaan, Culpepper of Whoosah. ’s Avonds zijn er leuke feestjes en dans je tot diep in de nacht met je voeten in het zand.

 

Groningen

GRONINGEN

Een van onze favoriete restaurants in Groningen is Pernikkel. Met een kleine, orginele, wekelijks wisselende menukaart, alles is zelfgemaakt en er wordt met verse producten gewerkt. De liefde voor eten én mensen straalt er vanaf.

De Uurwerker is een gezellige hippe tent. Je kunt er goed borrelen, ze hebben heerlijke pizza’s en salades en ‘s avonds draait er vaak een dj.

Het terras bij Flinders Noorderplantsoen biedt het beste van twee werelden: middenin het Noorderplantsoen met uitzicht op de vijver en je kunt er heerlijk eten. Het terras van De Sigaar is misschien wel het mooiste stukje van Groningen. Een tafeltje pal aan de Hooge Der A met uitzicht op de oude panden en bootjes.

Het shoppararijs voor leuke interieur en hebbedingen is het Scandinavische Søstrene Grene. Ook Walnut Mixstore en Magpie mag je niet overslaan!

Ook voor festivals moet je deze zomer in Groningen zijn.

Het Noorderzon festival is een kunst festival midden in het Noorderplantsoen. De 25e editie vind plaats op 20 t/m zondag 30 augustus. Nazomeren festival zegt het al: ideaal om aan het eind van het seizoen nog even van de nazomer te genieten. 12 september dans je hier onder andere op de hippe deuntjes van Kris Kross.

Food festivals, hoe kan het ook anders, zijn er ook in Hoge Noorden. Multiculinair Food Festival op zaterdag 23 en 24 mei, De Culinaire Verleiding op 6 juni en Rrrollend Groningen van 26 juni t/m 28 juni.

 

Rotterdam

ROTTERDAM

Rotterdam zit vol leuke en hippe hotspots. Als koffieliefhebber kun je je geluk niet op. Bestel een goede kop koffie met vers gebakken brood bij Hopper Coffee, een werelds kopje koffie bij het Lokaal of geniet van je dagelijkse portie cafeïne in het kleurrijke en historische Dokkaffee met uitzicht over de Maas.

Bij Blaak kan je ontbijten of lunchen bij Picknick. Picknicken doe je hier niet met een kleedje in het park, maar wel met een geruit kleedje op je tafel. Alles is vers van de pers. In de Oude Haven, vlak naast de Markthal en station Blaak, kun je heerlijk op het terras zitten.

Hip eten doe je bij The Kitchen of het Italiaanse Vicini. Of proef de bijzondere gerechten uit de houtoven van restaurant Dertien. In de Pannekoekstraat zijn genoeg leuke hotspots te vinden. Als je een pastaliefhebber bent mag je de Pastakantine zeker niet overslaan. De burgers bij Level staan bekend als the best in town. Je kunt er ook terecht voor een heerlijke cocktail.

Vermijd de drukke winkelstraten en laat je verrassen door de artistieke en trendy sfeer in de Witte de Withstraat. Ook concept-stores vind je genoeg in Rotterdam. Laat je inspireren door design, kunst en muziek bij GROOS. Of word verliefd op de interieur items bij Depot. Bij Louen kun je terecht voor bijzondere fashion labels. Fan van groen? Dan moet je zeker even langs STEK de stadstuinwinkel.

Slapen in hip and happening Rotterdam doe je bij The Student Hotel, King Kong hostel of Hotel New York.

 

Nijmegen

NIJMEGEN

Studentenstad Nijmegen is helemaal hot and happening. Bijvoorbeeld de oude Honigfabriek. Hier vind je industriële hotspots als bar Stoom en restaurant de Meesterproef, met uitzicht op de Waal. Voor een kop goede koffie in een trendy interieur kan je terecht bij First Things First.

De Firma serveert kleine gerechtjes die je samen kan delen. Alles wordt vers bereid, is seizoensgebonden en er wordt gekookt met zoveel mogelijk lokale producten. Naast een goed interieur heeft de Firma ook een van de beste terrassen van de stad.

Picknicken in het park? Bij Bairro Alto mag je een kleedje en kussentjes lenen zodat je in het tegenover gelegen parkje kan genieten van je koffie en broodje. Bij minder weer ook zeker de moeite waard om binnen een leuk tafeltje uit te kiezen.

Sla is hip en dus is saladebar Munt ook een echte hotspot in Nijmegen. Heerlijk als je even op de gezonde tour wilt. Voor een echte powerboost ben je bij Louis aan het juiste adres. Louis serveert naar eigen zeggen gezonde gerechten die je energie geven voor de rest van de dag, handig tijdens een intensieve city trip! Als onderdeel van conceptstore Make my Day kan je hier ook gelijk terecht voor mode, interieur of een knipbeurt.

Fresca biedt al het lekkere uit Italië: van echt Italiaans ijs tot een pasta die je helemaal zelf kunt samenstellen. Wally serveert hamburgers met eerlijke ingrediënten die allemaal uit de buurt komen.

Eat, Sleep & Drink; bij Credible kan je niet alleen heerlijk eten en drinken, maar ook overnachten. Met een originele en smaalvolle inrichting zal je je hier snel thuisvoelen.

Van 22 tot en met 25 mei vindt foodfestival SMKMRKT plaats bij Vasim. Tijdens de Vierdaagse in juli is Nijmegen natuurlijk the place to be met een uitgebreid programma vol muziek en cultuur.

 

Den Bosch

DEN-BOSCH

Van gezellige winkelstraatjes tot culinaire hotspots. De Brabantse gezelligheid straalt er vanaf in Den Bosch.

Eetbar DIT heeft de tweede vestiging recht tegenover zich zitten: DIT OOK. Het hippe, kleurrijke interieur maakt je dag gelijk goed. Je kunt er ook nog eens heerlijk ontbijten, lunchen en avondeten.

Voor leuke hebbedingen en interieur musthaves heeft Den Bosch ook leuke adresjes. Bij Van Daan, OH, Daily Poetry en Koekwaus kan je niet met lege handen naar buiten lopen. Oeps! Outspoken is een conceptstore met een mix van mode, design en interieur.

De oude Verkadefabriek is het culturele hart van Den Bosch. Theater, film, eten en drinken in de oude koekjesfabriek kan niet ontbreken tijdens een tripje Den Bosch.

Ook het is een echte culturele hotspot, met een (tijdelijk) restaurant uit de koker van Studio Boot en verschillende events in de galerie.

BAR 35 is de nieuwste hamburgerbar in Den Bosch. Met burgers van de speciale Jospergrill en een uitgebreide bierkaart een echte aanrader.

 

Leiden

LEIDEN

Bij ROOS kun je heerlijk ontbijten of lunchen met uitzicht op de gracht. Bijna alles wordt zelf bereid met lokale producten. Van heerlijke taartjes tot lekkere broodjes. Aan de overkant zit koffiebar Borgman & Borgman en conceptstore Antraciet.

Zodra je de Burgsteeg inloopt vind je meer leuke interieurwinkeltjes en conceptstores. PLUUM bijvoorbeeld heeft een breed aanbod van woonaccessoires met een Scandinavische touch. Bij De Klare Lijn shop je mooie design meubels.

Voor overheelijke bagels moet je naar Better Bagels, waar de ambachtelijke bagels vers gebakken worden. In de binnentuin van Van de Leur kun je heerlijk borrelen, hoewel de boot-terrasjes aan de gracht ook erg gezellig zijn. Zo vind je in de haven de gloednieuwe hotspot Lot en de Walvis. Hier kun je terecht voor een lekker hapje en drankje aan het water, of in het fijne interieur. Het Pakhuis zit verstopt in een steegje langs het Rapenburg, maar is met het industriële interieur zeker een aanrader. Zucca is een hippe pastabar waar je voor een leuke prijs kunt eten. Bij het biologische Logica kun je lekker lunchen op steenworp afstand van de Costes winkel!

Elke zondag in juli vindt het Picknick Festival plaats in het Van der Werfpark. Neem je kleedje mee en geniet van muziek, theater en lekker eten!

Op 30 en 31 mei is in De Meelfabriek de Food & Lifestyle market. Op 30 mei is eveneens de museumnacht in Leiden. Iedere tweede zondag van de maand is er een biologische markt op de vismarkt.

 

Arnhem

ARNHEM

Als modestad heeft Arnhem veel designer- en conceptstores. Zo shop je bij Jones, Humanoid en Coming Soon mooie stukken van (Nederlands) design. Voor vintage items is FrouFrou’s een leuk adresje.

Voor interieur inspiratie en mooie spullen moet je naar Loft. Ook bij Graphic Playground, Van Mij en B-lij kan je originele interieur items scoren.

Bijkomen met slow food kan bij burger- en wijnbar Iveau. In het modekwartier vind je ook de moderne huiskamer van Caspar, waar je met een wekelijks wisselende kaart altijd iets vernieuwends eet. Voor de lekkere trek kun je terecht bij Sugar Hill, en dan met name voor de huisgemaakte zoetigheid.

Slapen in Arnhem doe je uiteraard in een design hotel, zoals Modez, midden in het modekwartier. Elke kamer is ingericht door een andere (mode)ontwerper.

Van 5 juni tot en met 5 juli viert Arnhem haar creativiteit tijdens het Fashion Festival op verschillende locaties in de stad. Op 6 juni vindt het Free Your Mind Festival plaats, waar je de hele dag kunt dansen langs de Rijn.

 

Breda

BREDA
In de Sint Annastraat plof je neer in een van de rotanstoelen bij Yirga met een Ethiopische ‘slow coffee’ waarbij koffiebonen op een kleine schaal en lage temperatuur worden gebrand.

Voor de creatieveling is er Noos 31. Je vindt hier een inspirerende interieur collectie. Maar deze original store biedt ook veel moois aan accessoires, boeken en speelgoed. Allemaal unieke items met een interessant verhaal. Betaalbaar design en retro vintage producten shop je bij Nova. Het assortiment bestaat uit het werk van diverse ontwerpers en de echte klassiekers.

Het is even goed zoeken, want deze hotspot zit een beetje verstopt en loop je zo voorbij. Verscholen in een steegje aan een binnenplaatsje verschijnt de familiebakkerij De Gomer. Hier geniet je van vers bereide en zelfgemaakte gerechten uit de vegetarische keuken. Voor de zoetekauw is er A Cup Of Cake. Hier kan je terecht voor, uiteraard, cupcakes en brownies, maar ook voor een zoete high-tea ben je hier aan het juiste adres. Bij In Kannen & Kruiken kun je terecht voor ontbijt, lunch, hartige happen, taartjes, en dat de hele dag door. 

Borreltijd? Breng dan een bezoek aan Bardot. Deze Franse brasserie heeft een smaakvol ingericht interieur met een moderne twist. Je kan hier ongedwongen genieten van typische Franse gerechten zoals escargots, oesters en steak tartaar. Uiteraard met bijpassende Franse wijnen. Bij Barlucca eet je Italiaans in een industriële sfeer.

Puur, vers en gezond staan centraal bij Taste. Sapjes worden a la minute gemaakt waardoor de vitamientjes worden behouden. Het brood wordt dagelijks vers gebakken door een ambachtelijke bakker. Taste werkt waar mogelijk met biologische producten en het serveren van de lekkerste koffie is hun missie.

Amsterdam

AMSTERDAM

Amsterdam is natuurlijk the place to be als het gaat om hotspots. Je vindt ze op elke hoek van de straat wel, maar wij hebben onze absolute favorieten voor je op een rijtje gezet.

Klein maar fijn, dat is Rein. Bij Rein staat puur en zuiver eten hoog in het vaandel. In het Westerpark kun je heerlijk eten én drinken bij Mossel & Gin. Ga voor een pan verse mosselen of een bijzonder vishapje en kies je favoriete gin-tonic. Genieten gegarandeerd. Leuk detail: wij hielden hier onze SS15 collectiepresentatie.

Een shop met alleen maar water? Jazeker, bij Marie Stella Maris krijgt water een bijzondere betekenis. Van elke flesje water gaat 15% naar een drinkwaterproject. Maar in deze bijzondere winkel vind je ook een exclusieve skincare lijn met hele fijne producten.

Voor een echt Amsterdams biertje ga je naar het proeflokaal van Brouwerij t IJ. Om de hoek vind je De Plantage, waar je met uitzicht op de tropische dieren in Artis lekker mediterraans kunt eten.

Verken je Amsterdam per fiets en heb je een lekke band? YES! Naar de fietsenmaker was nog nooit zo leuk als bij de Fietskantine. Je kan hier namelijk niet alleen terecht om je band te laten plakken, maar ook om lekker koffie te drinken of je haar te laten knippen. En dat alles in een heel fijn interieur.

Good. Home. Food. Dat zijn de ingrediënten die Vinnies tot een fijne hotspot maken. Alle gerechten zijn simpel, puur en gezond en je eet ze in een hippe huiskamer sfeer.

Hotel De Hallen en het Conservatorium hotel zijn de hotste hotels van onze hoofdstad, waar je trouwens ook terecht kan voor een leuke lunch of diner.

Tilburg

TLBURG

Zin om je onder te dompelen in de wereld van textiel en mode? Dan is het Nederlands Textiel Museum zeker de moeite waard! Een interactief museum waar geschiedenis en actualiteit samen komen. Zo ontwierpen o.a. Victor & Rolf afgelopen jaar een speciale household textiles collectie in samenwerking met het TextielMuseum.

Het centrum van Tilburg is lekker compact, vermijd de drukke winkelstraat en duik het Dwaalgebied in. Hier vind je de leukste eettentjes & concept stores. Zoek je een lekkere lunch spot? Dan zijn Lunchcafé Nieuwland en Locals echte aanraders. Inspiratie voor thuis, helemaal in Costes stijl, vind je in de concept store Meneer & Mevrouw van Hout // Mint Fashionstore. Eindig je dag goed met een Frans diner bij De Burgerij en heerlijk wijntje bij wijnbar Corton.

Op zonnige dagen is het Tilburgse stadsstrand, Waterjump, the place to be. Net buiten het centrum ligt dit hippe strand, inclusief dito strandpaviljoen, aan het water midden in de natuur.

In de stationsstraat vind je het creatieve koffiecafeé Buutvrij, een plek voor de koffie- en theeliefhebber en daarnaast een broedplaats voor jonge creatievelingen en ontwerpers. Zo is er maandelijks een wisselende expositie van kunst en design en zijn verschillende meubels en overige attributen ontworpen door studenten en afgestudeerden van o.a. de designacademie. Direct achter het Centraal Station ligt de volledig gerenoveerde Spoorzone, een urban hangout waar creatieve ondernemers hun thuis gevonden hebben. De Spoorzone is ook het decor voor bekende evenementen zoals de Swan Market en het culturele Festival Mundial.

 

Zwolle

ZWOLLE

Kootuur is meer dan alleen een boetiek met Scandinavische mode. Je kunt er ook je haar laten knippen en een kop koffie drinken. Bij PUUR lifestyle kun je leuke hebbedingen kopen. Bij Loft vind je een combinatie van leuke stoere kleding, mooie spullen voor in huis en bijzondere cadeautjes en kaarten.

Le Perron is een traditionele boulangerie waar je heerlijk vers brood kunt halen. Op een zomerse dag kan een ijsje bij Salute zeker niet ontbreken, het is de wachtrij waard!

Brasserie Jansen is een begrip in Zwolle en het terras is omgedoopt tot het beste terras van de stad.

Ingeburgerd is de hipste tent in town met biologische burgers en gezonde salades. Ga je liever op chic? Reserveer dan een tafeltje bij sterrenrestaurant Librije.

Van 5 tot en met 7 juni vindt het straattheaterfestival Kunsten op Straat plaats.

 

Enschede

ENSCHEDE
Het Tankstation is de perfecte plek om even bij te tanken met culturele hoogstandjes. Bezoek een expositie of schuif op dinsdagavond aan in het hippe eetcafé, waar je 3 gangen voor €10 kunt eten.

Bij eetbar Appeltjes van Oranje neem je plaats in een hip en kleurrijk interieur. Op de kaart staan elke maand nieuwe gerechten van verse producten. Bij het Paradijs waan je je in tropische sferen. Het interieur bestaat uit 87% gerecyclede materialen en alles op de kaart is biologisch en fairtrade.

Bij conceptstore Upperside kan je zowel terecht voor kleding en hebbedingen als een goede kop koffie met iets lekkers. Het interieur is licht en heeft een vintage uitstraling.

Restaurant Novi is een nieuwe hotspot aan de Oude markt met lekkere Italiaanse gerechten in een modern interieur. Fellini is leuk om de dag af te sluiten met een drankje.

 

Apeldoorn

APELDOORN

Voor hippe Berlijnse vibes hoef je niet ver te reizen. Klein Berlijn is een concept store in Apeldoorn waar je een mix van kunst, streetart, muziek, food en koffie vindt. Ook de good vibes uit New York zijn te vinden in Apeldoorn. Bij Central Park geniet je van fine food en fine vibes. Extra leuk: alle mooie meubels en accessoires zijn te koop. Bij het Koffiehuys drink je koffie in een knusse, huiselijke sfeer.

De Passtore is een concept store waar je naast kleding en accessoires ook terecht kunt voor een lekker ontbijt of lunch.

Voor interieur en accessoires mag je LOFT niet overslaan. Bij Petit Merci komen fashion, vintage en retrodesign bij elkaar.

In cultuurkwartier vind je naast het theater en bioscoop ook CODA. Een cultuurhuis en museum waar kunst, film en theater samenkomen. Ieder zondag in juli vindt de StadsOase plaats. Tussen 12.00 en 20.00 uur geniet je op het plein tussen CODA en Gigant van film, muziek en een heerlijke bbq.

Op 5 juli kun je meelopen met de Wijnspijswandeling, een culinaire tocht langs de beste restaurants en wijnbars van Apeldoorn.

 

Roermond

ROERMOND

Op zomerse dagen relax je op één van de vele dagstranden aan de Maasplassen, bijvoorbeeld bij de beachclubs Lounge 44 en Sunset Lounge met uitzicht op de Maas.

Zoals de naam al doet vermoeden is Coffeelovers de favoriete plek van echte koffiedrinkers. Naast de vers gebrande koffie is ook het mooie pand een perfect excuus om een break bij Coffeelovers in te lassen!

De allerlekkerste broodjes lunch je bij Doedels. Deze kleine, maar fijne, broodjeszaak is al 23 jaar een begrip in Roermond. Hou je meer van zoet? Sla dan Cupcakefun niet over voor een sweet bite of een workshop.

s’ Avonds waan je jezelf in Italië bij Tutto Puro, een trattoria en wijnbar met de lekkerste Italiaanse gerechten en wijnen.

Een bijzondere locatie om te overnachten is Het Arresthuis. Dit designhotel is gevestigd een oude gevangenis. In de super-de-luxe kamers met heerlijke regendouches herinneren alleen de subtiele details nog aan de vorige bestemming van dit historische pand.

Natuurlijk is Roermond ook de thuisstad van het Solar Festival. Een zomerse weekender aan de Maasplassen, waar muziek, straattheater en de zon hand in hand gaan.

 

Hoorn

HOORN

Bij Wijnbar Vinck is het met 85 wijnen van over de hele wereld en lekkere hapjes goed vertoeven. Neem plaats in een van de lounge zitjes in het op wijnvaten geïnspireerde interieur.

Burgerbar Burgers maakt naar eigen zeggen de (h)eerlijkste hamburgers van Hoorn. Zowel vega als biologisch vlees, en van speltbrood tot glutenvrij. Met een hip interieur heeft Burgers alle ingrediënten die een hotspot moet hebben.

Loft der Zotheid heeft een fijn vintage interieur en een kaart vol bijzondere gerechten to share. De loft staat ook wel bekend als de stadskantine en heeft zich inmiddels uitgebreid tot een culturele hotspot met ruimte voor film, muziek en theater in De Zwarte Olifant. Die beschikt zelfs over een bakkersatelier waar je dagelijks vers brood kan kopen.

Bij Basiclabel moet je zijn voor woonaccessoires en interieur design. Met twee vestigingen in Hoorn kun je hier genoeg inspiratie opdoen (en inkopen doen).

Drachten

DRACHTEN

Op het Raadhuisplein is De Graancirkel een echte eyecatcher. Het is een restaurant en bakkerij in een. Vers brood gegarandeerd en dat ook nog eens in een ruimtelijk en hip interieur. Zowel voor lunch als diner een aanrader.

Bij restaurant Binnen kan je leuk eten en in het weekend draait er regelmatig een dj. Tapas en sangria vind je bij Pata Negra.

Bij HAL 8 kan je terecht voor design meubels in een betaalbare variant.

De omgeving van Drachten is prachtig. Helemaal bijkomen kan je dan ook bij B&B Black Horse. Eigenaresse Alice legt je volledig in de watten. Vooral het ontbijt is iets om je op te verheugen. In de luxe kamers met bubbelbad en stortdouche en uitzicht op de Friese paarden in de wei ben je er even helemaal uit.

 

Alphen aan den Rijn

ALPHEN

Barista Cafe in de Julianastraat is een schattig koffietentje in een boekhandel waar je heerlijk een middag weg kunt dromen met een boek en een goede kop koffie. Wijnbar & Zo ligt aan de Rijn en heeft heerlijke wijnen en amuses op de kaart staan. Proto is een luxe tapasbar aan de Rijn.

De Burgemeester heeft een hip en kleurrijk interieur en een fijn terras aan het water. Een echte zomerse hotspot is Wet ‘n Wild. Een leuke lunchtent aan het water met klein strandje. Je kan er zelfs waterskiën.

Voor lekker en gezond bood moet je naar Brood & Ko. Bij Talamini haal je een heerlijk Italiaans ijsje en goede koffie.

De Hazelaar is een oud drogisterijtje waar je terug gaat in de tijd. Hartendief verkoopt met zorg geselecteerd vintage items, van kleding tot accessoires.

You Might Also Like

[fbcomments]