Costes Fashion

Binnenkijker: het grachtenpand van Zuiver’s Caroline

By 22 September 2016 Interior

In een prachtig grachtenpand in Amsterdam woont Caroline van Velze, art director bij Zuiver. Nu Costes en Zuiver de handen ineen hebben geslagen en een gave win-actie op touw hebben gezet, waren wij natuurlijk wel heel benieuwd geworden hoe het gezicht achter Zuiver zelf woont. Samen met Interior Junkie Elisah gingen we op bezoek bij miss Zuiver herself!

Allereerst, hoe is jouw passie voor interieur ontstaan?
Heel toevallig wees een vriendin mij er laatst op dat ik van jongs af aan al bezig ben met interieur. Op de lagere school veranderde ik geregeld mijn slaapkamer: een nieuw kleurtje op de muur, schuiven met meubeltjes. Ik heb het creatieve vast van mijn moeder. Vroeger zaten we altijd aan de keukentafel, met zijn tweeën te knutselen, tekenen en schilderen.

We waren thuis ook altijd aan het verzamelen. Reden we op vakantie in Frankrijk langs een brocante, dan wilde mijn vader naar binnen om de bouw te bekijken. Dat was voor mijn moeder en mij een mooie gelegenheid om snuisterijtjes te zoeken om mee naar huis te nemen.

CAROLINE03 copy

Kun je wat meer vertellen over de achtergrond van het merk Zuiver?
Ik ben met drie middelbare schoolvrienden in 1998 het merk gestart. Het begon met het inkopen en verkopen van meubels van over de hele wereld en is inmiddels uitgegroeid tot het bekende Nederlandse interieur merk Zuiver. Ons eigen design team ontwerpt het hele jaar door nieuwe producten voor de collectie, producten met een eigen handtekening. Onze collectie bestaat uit meubels zoals banken, stoelen en tafels en we hebben een prachtige lijn verlichting, karpetten en accessoires. Onze bijzettafeltjes zijn heel populair. Zelf zet ik graag verschillende tafeltjes bij elkaar in de woonkamer.

Waar halen jullie bij Zuiver inspiratie vandaan?
Onze inspiratie halen we overal vandaan. Tijdens onze reizen doen we veel ideeën op, maar ook uit dagelijkse dingen kun je inspiratie halen. Een fietstochtje over de Haarlemmerdijk, een wandeling langs het Noordzeekanaal vlakbij ons hoofdkantoor.

Voor kleurenpaletten kijk ik graag naar de mode, dat is voor mij een grote inspiratiebron. Ik kan met mijn design team snel schakelen, waardoor we goed op de trends kunnen inspelen. Zo hebben we de geometrische patronen snel opgepikt en verwerkt in een aantal super leuke karpetten en kussens. Bijvoorbeeld het Graphic vloerkleed en kussen, die je nu beide kunt winnen!

CAROLINE13 copy

CAROLINE14 copy

Je woont in een mooi pand aan een Amsterdamse gracht, vertel!
Dit huis is uit 1711 en heb ik ongeveer 20 jaar geleden gekocht. Ik viel voor de prachtige locatie aan de gracht en het indrukwekkende pand.

Wij hebben in de loop der jaren alle oude ornamenten teruggebracht. De ramen kregen weer roedes, de grachtentrap hebben we in ere hersteld en de houten vloer hebben we gerestaureerd.

Hoe zou je jouw eigen interieurstijl omschrijven?
Eclectisch, ik heb een enorme mix van vintage en modern. Mijn huis is een verzameling van producten uit mijn eigen merk en Zuiver samples waar ik geen afscheid van kan nemen. Verder vind je overal erfstukken; van glazen apothekersflessen en zelfgemaakte keramiek potten gemaakt door mijn moeder tot vintage kastjes.

CAROLINE37 copy

Wat is het meest bijzondere item in jouw huis?
De secretaire van mijn vader die in de slaapkamer staat. Dit is mijn favoriete plek in huis en tegelijkertijd mijn werkplek. Mijn vader was – net als ik – ondernemer en heeft heel wat uren aan dit bureau doorgebracht. Dat stokje heb ik van hem overgenomen.

Hoe heb je de Zuiver Albert Kuip stoel in jouw interieur gestyled?
Wij wilden al lange tijd een kuipstoel in de collectie van Zuiver en zijn daarom een samenwerking aangegaan met APE, een design studio uit Amsterdam. Samen met hen hebben wij een super comfortabele stoel ontworpen, de Albert Kuip stoel (deze stoel zit in het prijzenpakket!).

Ik kon het natuurlijk niet laten en heb er alvast één met armleuningen mee naar huis genomen. Het is een ideale stoel, omdat je hem voor zoveel gelegenheden kan gebruiken. Op dit moment gebruik ik hem als stoel voor aan mijn bureau in de slaapkamer.

CAROLINE29 copy

Hoe belangrijk is mode voor jou?
Mode is voor mij heel belangrijk. Ik houd het in de gaten voor Zuiver, maar ook voor mijzelf. Zo koop ik steevast ieder jaar de september issue van Vogue en kijk ik naar de catwalk shows. Ik houd van minimalisme; basic kleding, effen kleuren met af en toe een prachtig opvallend jurkje!

Ik vind de Costes winkels heel inspirerend, je moet er echt een kijkje nemen. De manier waarop Costes haar winkels vormgeeft, heeft de toekomst. Ze maken van winkelen een beleving: naast kleding draait het ook om lifestyle en interieur. Hier houd ik van, kijken buiten de grenzen van je eigen branche. Eigenlijk zouden ze ook een kopje koffie moeten schenken als je aan het passen bent :-)

Waarom is volgens jou de match tussen Costes en Zuiver zo goed?
Ondanks de verschillende branches hebben Costes en Zuiver veel overeenkomsten. Beide een Nederlands merk, een jong bedrijf, snel gegroeid en bovendien veel fans die ons waarderen! Met een collectie vol trendy lifestyle, mode en interieur producten spreken ze dezelfde doelgroep aan.

Voor Zuiver is de samenwerking met een kledingmerk zoals Costes nieuw. Ik houd van verder kijken dan alleen interieur en daarom vind ik de samenwerking met Costes absoluut een verrijking voor Zuiver!

 

CAROLINE07 copy

CAROLINE06 copy

CAROLINE38 copy

CAROLINE36 copy

CAROLINE30 copy

CAROLINE33 copy

CAROLINE32 copy

CAROLINE25 copy

De kamer van dochter Feline: clean en Zuiver proof!

CAROLINE23 copy

 

CAROLINE27 copy

CAROLINE28 copy

De slaapkamer van zoonlief: klein maar fijn!

CAROLINE22 copy

CAROLINE19 copy

CAROLINE18 copy

De heerlijke patio.

CAROLINE17 copy

CAROLINE15 copy

Foto’s: Elisah Jacobs – Interior Junkie
Interview: Ellemijn Willemse – Costes

Wil jij kans maken op een compleet Zuiver interieur t.w.v. €2000, plus een Costes garderobe t.w.v. €500?
Ga naar www.costesfashion.com/zuiver en schrijf je in!

You Might Also Like

[fbcomments]